Hur Praktisk Rengöring Möbler Wood På Home

Vissa människor har möblerna är trä , eftersom färgen är utmärkande och ger känslan av en naturlig och varm . Olika typer av trä ofta används möbler , men trä teak fortfarande vara utmärkt . Den här typen av trä är känd för att vara stark , slitstark och ser lyxig ut.

Förutom trä teak , typ av trä andra vanliga används för möbler och tillbehör är trä mahogny , rosenträ , akacia , tamarind, kamfer, ceder röd och keruing.

Keruing, som är populärt, är inte för dyrt, men färgen är ljus och fibern ser bra ut . Vanligtvis de hantverkare som använder trä är att göras skulptur eller prydnad väggarna .

Om du har möbler trä, en serie behandlingar bör anges i det åtagande rutin så att möblerna trä är hålls fast i ett tillstånd passform.

Behovet av att notera , möbler trä är mer mottagliga än möbler tillverkade av en annan . En av dem är lätt att se tråkig ut om den inte rengörs noggrant och lätt repas .

också måste övervägas , eftersom strålar solen direkt kommer att göra trä snabbt tråkig . Drycker kalla , varma , eller stänk av vatten kan imprint på bordet av trä och ibland svåra att elimineras . Så nyckeln så attmöblerna är trä rester vackert belägna på behandlingar som gör det regelbundet .

Tips för rengöring av trämöbler

Helst möbler trä rensas minst en vecka gång med en trasa våt med månaden när den polska ( polska ). När du köper möbler eller tillbehör , frågar den säljaren hur man hur man ska ta hand om honom , på grund av den typ avträ som har lackeras vara olika sätt att ta hand med timmer oförseglade (vilket är naturligt ).

Rengöring trä som har lackad mer lättare . För att rengöra damm , kan använda en dammvippa befjädrad böter eller vara en god idé att bära tyg smidig som tyg microfiber.

Tricket, doppa duken i den blandning av vatten och tvål vätska . Rengör träets yta och torka omedelbart med en torr trasa.

Låt inte den torka själv eftersom den kan lämna märken . Denna metod kan användas för att rengöra trä som inte är lackerat.

Varje par månader kan rengöras med olja av citron. Fukta duken , som droppar något med olja av citron, och sedan torka möblerna är trä dig. Rengöringsmedel och liten borste kan användas för att rengöra damm från snidadespår .

Om du vill ha praktisk , du kan städa upp med en flytande rengöringsmedel timmer . Ganska spraya och torka, sedan virket direkt blanka.

Men i själva verket du kan göra flytande rengöringsmedel själva . Tricket , blanda en kopp av vinäger till tre koppar av olja oliv ( eller med förhållandet 1: 3). Blanda i en flaska , täck och skaka tills det är blandat .

Gnid in i möbler med en trasa.

Använd trasa försiktigt så att inte orsaka reporStärkelse ( majsstärkelse ) kan också användas för att rengöra trä . Strö mjöl majsstärkelse att städa upp den tidigare flata handen vid möbel trä .

Varmt vax som droppar och smutsar på bordet ? Du behöver inte gnugga eller tugga ut . Värm den med en hårtork tills den smälter . Efter att , gnida eller lyfta den tyget försiktigt , sedan torka med en trasa doppad i en blandning av vatten och ättika .

Majonnäs också kan användas för att städa upp den tidigare krita på möbler trä . Spread majonnäs , lämna det några minuter , därefter torka med en trasa våt , sedan torka .