4 Tips För Att Välja Ett Matbord Enligt Rumsförhållanden

En av de viktigaste möblerna i huset är matbordet. Det är här hela familjen kan njuta av den läckra hemlagningen medan man samlar och diskuterar lätta ämnen. För det måste du välja rätt matbord att vara ett problem om du planerar att köpa det inom en snar framtid.

Att bestämma matbordet är inte så svårt, det är bara att det är några saker du bör titta på. Här är tips som citeras från stillistan.

1. Var uppmärksam på materialet

Om du vill ha ett matbord av trä väljer du rent lövvedmaterial (lövträ) som mahogny, valnöt, lönn, ek eller teak. Var inte komposit eller komposit, till exempel MDF (Fiberboard för medeltäthet).

MDF är ett material från en blandning av hårt och slätt trä som komprimeras till kartongformer. Även om den är hållbar, men inte så stark och lika robust som lövträtyper. Kanske priset kommer att bli något dyrare, men om du letar efter ett matbord som är hållbart upp till flera decennier, bättre välja lövträ. För de av er som inte gillar träbord, välj metall eller marmor.

2. Mät rummets storlek

Det är mycket viktigt att mäta om matbordet är lämpligt för området i ditt rum, särskilt om matsalen är liten. Låt inte skrivbordet vara för stort för ett litet rum eller för litet för ett stort rum.

Rektangulärt bord placeras i ett trångt utrymme skulle snabbt konsumera i rummet och att det ser trångt. En viktig sak, du måste kunna gå och flytta mellan bord och stolar.

3. Bestäm bordets form

Det finns några regler för att bestämma formen på matbordet som passar ett visst rum. För små rum, välj ett ovalt bord för att göra ledigt utrymme och inte göra rummet för “trångt”. Fyrkantiga bord är mer lämpade för smala utrymmen, medan rektanglar ska placeras i ett stort rum. Rundabords kan placeras i ett rum av alla storlekar, men helst inte i en smal plats som skulle begränsa utrymmet.

4. Kontrollera måtten på bordet

De flesta matbord har en standardhöjd mellan 28-30 tum. Höjden på det mest bekväma bordet kan ge tillräckligt med utrymme ovanför knäet och parallellt med armbågarna när du sitter.

Medan bredden, oavsett om den är oval, kvadratisk, rund eller rektangulär, har en standardbredd på 36 tum och högre, beroende på antalet personer. Till exempel kan ett ovalt bord som är 84 tum långt rymma upp till 10 personer.