5 Viktiga Saker Att Se Efter När Du Städar Ditt Hem

Många kvinnor som använder helgen för att städa huset så att det ser snyggare ut och inte dammigt. Vissa av dem ägnar inte för mycket uppmärksamhet åt de små sakerna när de gör det, det viktiga är snabbt rent.

Om du ofta gör städningen på fel sätt kan det påskynda skadorna på egendom hemma. Här är fem viktiga saker att tänka på när du städar huset.

1. Rengöring av fönstret under varmt väder

Rengöring av fönstret när vädret är varmt under dagen bör också undvikas. “Solens värme gör att glaset torkar snabbt när det rengörs så att det kan lämna fläckar repade på glaset,” sa Liz Trotter, ägare till American Maid Cleaning i Olympia, Washington.

Den bästa tiden att rengöra glaset är när det är molnigt och inte för varmt. Häll speciell fönsterglastvål på glasytan, låt den stå i ungefär en minut. Gnugg sedan försiktigt med en icke-klibbig svamp. Undvik att använda grova svampar som kan göra glasblåsan.

2. Glöm inte att sätta lådan i varje rum

så att det inte är lätt att röra igen efter rengöring, glöm inte att sätta lådan i varje rum. Behållaren ska hjälpa dig att lägga saker utspridda så att det ser snyggt ut, särskilt om du redan har barn. Ofta lämnar barn sina leksaker utspridda efter att ha spelat. Närvaron av korgen eller lådan kan göra det enklare för dig att lagra alla ditt barns leksaker.

Gå till butiken för att köpa olika typer av färgglada lådor eller lådor som också kan fungera som stolar som ska placeras i rummet och vardagsrummet. Du måste också lägga en liten låda i badrummet och köket.

3. Användning av svamp

Vet du att användningen av svampar som inte är rätt kan påskynda skador på varor? Var därför uppmärksam på dess användning. Gul svamp för att gnugga lätt blåsor.

Medan den gröna beläggningen inte används på föremål som plast, keramik eller föremål som lätt repas. Beläggningen är speciellt för att gnida grova ytor, t.ex. under en panna eller grill. När de används för att tvätta badkar eller andra föremål som har en slät yta kan dessa föremål lätt skadas och blåsor.

4. En Mattrengöring

Vid drycker såsom läskedryckssirap eller spillts på mattan, kvinnor rikta dem ofta med ett sätt att skura spill. Denna metod bör undvikas eftersom den kan skada pälsen på mattan och lämna fläckar som är svåra att försvinna. Det rätta sättet att rengöra det är genom att ta en sked och lyfta en hög med spillt vatten i ett smutsigt glas.

Ta sedan en handduk gjord av en handduk, lägg den på spillet tills vattnet absorberas i duken. Tryck på handduken så att vatten snabbt sipprar in i den. Ta sedan en speciell produkt för att rengöra mattan och torka försiktigt med en trasa. Se till att produkten inte kommer att blekna färgen på din matta.

5. Rengör badrummet

Badrummet är vanligtvis ett av de områden som du egentligen inte gillar att göra rengöring. Men faktiskt är det här stället som måste vara din prioritering. Rengöring av badrummet behöver inte göras i timmar.

“För badrum är det snabbaste sättet att minimera ditt arbete att först rengöra toaletten och sedan spraya desinfektionsmedlet på alla golv. Genom att först spraya desinfektionsvätskan ger du möjligheten för vätskan att arbeta ensam, så att du kan minska din energi när du borstar, “sa Sarah Welch, grundare av den organiserande webbplatsen, Buttoned Up, som rapporterats av She Knows.