10 Bestämmelser För Rengör Husbygging Välj Underhållt

Städning i huset är en fråga som måste beaktas eftersom det är relaterat till hälsan hos familjemedlemmar som bor i det. Om inte behandlas på rätt sätt kan huset i en håla av sjukdom, du vet .

Men ibland blir huset snabbt smutsigt, även om det har rengjorts ofta. För att undvika detta, gör bara några regler för att hålla huset rent längre. Om du är intresserad, här är de fullständiga recensionerna! Regler så att husens renlighet bibehålls väl:

1. Förvara skor utanför hemmet

Skor lagrade i huset kan förorena golvet, särskilt under regnperioden.
Gör en påminnelse framför huset så att familjemedlemmar och gäster alltid sätter sina skor utanför huset.

2. Tvätta rätter omedelbart

Vanen hos många människor hemma är att vänta på att rätter ska höjas för att rengöra dem. Faktum är att “synen” av en hög med rätter kan förstöra utseendet på ett rent kök och få det att känna sig obekvämt.

3. Grana upp köket medan du lagar mat

Ett trick för att hålla köket alltid tråkigt är att rengöra det effektivt. Till exempel kan du städa upp köket medan du gör matlagningsaktiviteter, varav en väntar på att kakan i ugnen ska laga mat.

4. Spara dörrmatten vid ingången

Tyckas enkelt, detta trick kommer att rädda dig från högar av damm som kommer från utsidan.

Förvaring av dörrmattor vid ingången hjälper till att “filtrera bort” smuts som damm till lera som fastnar på dina fötter.

5. Se till att fläkten är fri från damm

Bladen på fläkten blir ofta ett damm för damm. Om det antänds kan detta damm spridas över hela rummet. Se till att fläkten alltid rengörs för damm före användning.

6. Spara papperskorgen i varje rum

Att tillhandahålla skräpkontakter i varje rum, till exempel i sovrummet till köket, kan förhindra att du flyttar hus.
Dessutom blir processen för insamling av skräp enklare att göra.

7. Ät bara vid matbordet

En av de dåliga vanorna som får hem att flytta snabbt är att äta där de inte borde vara, till exempel på en säng eller på en soffa. Denna vana kommer att göra att många rester sprids överallt. För att göra regler för familjemedlemmar så att alla aktiviteter för att äta mat endast görs vid middagsbordet.

8. Förvara våtservetter eller våtservetter på prisvärda platser

Mat eller dryck kan spillas precis som i olika områden i huset. Se till att du lagrar vävnader eller dukar i strategiska områden så att situationen kan hanteras snabbt.

9. Ge varje familjemedlem ansvar

Så att uppgiften att städa huset känns lättare, ge varje person en specifik uppgift. Ju fler familjemedlemmar deltar, desto mindre och snabbare blir städningsprocessen.

10. Returnera alltid varor till sin plats

Se till att alltid använda begagnade föremål, som kvastar eller moppar, på sin ursprungliga plats. Förutom att huset känns renare kommer hushållsapparater säkert att vara mer hållbara.